Hitélet

Intézményünk 2023/24 évre választott igéje:
„Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” (Jn 13:34)

ANGOL TÁBOR 2024

Amerikából érkező angoltanárok segítségével, beszédközpontú nyelvi tábort szervezünk 13-18 éves diákok számára, ahol rövid, gondolatébresztő előadások után 5-6 fős kiscsoportokban történik a felvezetett témák átbeszélése és ahol délutánonként vetélkedők és sportfoglalkozások gazdagítják a programot. A tábor témája és címe: American Icons. Ikonikus helyekről, eseményekről, emberekről, cégekről tanulhatsz, miközben gyarapítod a szókincsedet és rutint szerzel a beszélgetések során. Délutánonként, az ismertebbeken túl, számos amerikai sportot kipróbálhatsz, úgymint: pickleball, frisbee golf, hacky sack vagy corn hole.

 

A tábor ideje: július 01-05; naponként 9:00 és 16:30 között.

A tábor helyszíne: Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium; 1223 Budapest, Rákóczi út 16.

A tábor díja: 29.000 Ft/fő, amely napi három étkezést és a tábori póló árát is tartalmazza.

WEB: angoltabor.net

FB: https://www.facebook.com/groups/1562267734560412

 

 


Gyülekezeti hittantáborok

A Budafoki Református Gyülekezet napközis hittantábort szervez alsó tagozatos gyerekeknek, melynek időpontja 2024. július 1-5. Helyszín: templomunk gyülekezeti terme. Jelentkezési felület: itt és a gyülekezet honlapján keresztül, hamarosan!
Információ Papp-Tóth Viola lelkipásztornál: papptothviola@gmail.com

A felső tagozatos gyerekeket pedig ottalvós, 5 nap 4 éjszakás táborba hívjuk a Velencei tó közelébe, helyszín: Gárdony, időpont: július 8-12. Részletek és jelentkezési felület az alábbi linkre kattintva: https://forms.gle/CrVgVxVEUCV6qPmr7
Egyéb információ: Németh Tamás iskolalelkész, táborvezetőnél tamas.nemeth26@gmail.com

Alsós hittantábor, 2024. július 1-5.
Részletek és jelentkezési felület az alábbi linkre kattintva:

Jelentkezés


 

 

 

Szeretetdoboz Adománygyűjtő Akció

AJTÓNYITÓ CSALÁDI ISTENTISZTELETEK

Évek óta iskolai közösségi életünk közös pontjai az ajtónyitó családi istentiszteletek, ahol találkozhat ember és Lélek, gyülekezet és iskola, pedagógus és szülő. Iskolalelkészeink gyermek és családközpontú igehirdetésekkel készülnek, melyek minden alkalommal két-két osztály kreatív liturgikus szolgálatával egészülnek ki. Szeretettel várunk minden iskolást és családtagjait a megnevezett vasárnapokon, délután 17 óra kezdettel, melyet szeretetvendégség követ a gyülekezeti teremben. Legyen a 2023/2024-es tanévben is lelki és közösségi életünk épüléséért minden alkalom. Az Úr Jézus legyen iskolai gyülekeztünk őrző pásztora.


 
Intézményünk 2022/23 évre választott igéje:
„Ímé, újat cselekszem: most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket.” /Ézsaiás 43:19/

 

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”

Kedves Szülők!

Szeretettel hívjuk Önöket az idei tanév első szülői imaközösségére!

A nyári szünet előtt egy kisebb szülői csapattal és Kovács-Hajdú Albert református lelkipásztor úrral azt találtuk ki, hogy az idei tanévtől havonta egyszer imaalkalmat szervezünk magunknak, szülőknek, hogy a Krisztus törvényét ezzel is betöltve közösen hordozzuk a gyermekneveléssel járó terheket és édesapákként, édesanyákként közbenjárunk értük a Mennyei Édesatya színe előtt. Ez egy jó lehetőség arra, hogy szülőként megismerjük egymást, megosszuk egymással a nehézségeket és az örömöket, illetve, hogy közösen is bekapcsolódjunk abba a mennyei szolgálatba, amit Jézus most is végez: esedezik értünk.

Az első alkalom az alábbiak szerint alakul:

Helyszín: Rákóczi imaház (1223 Bp., Rákóczi út 30.)
Idő: 18:00 – 19:00
Dátum: Október 13.

A korlátozott létszám miatt kérem, hogy egy válaszlevélben legkésőbb október 12-ig legyenek szívesek jelezni részvételi szándékukat!

Mindenkit szeretettel várunk!

Áldás, békesség!
Joó David Christopher

Gimnáziumi nyári tábor 2022


Intézményünk 2021/22 évre választott igéje:
„Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant.” /1Korinthus 9:25/

Kedves Szülők!

Sok szeretettel hívjuk Önöket az évzáró szülői imaközösségre, ahol közbenjárunk és közösen hálát adunk a gyermekeinkért.

Dátum: 2022.06.13
Helyszín: Rákóczi imaház (1223 Bp., Rákóczi út 30.)
Időpont: 18:00-19:00

Szervezési okok miatt kérem, hogy a részvételi szándékot legkésőbb június 12-ig legyenek szívesek jelezni az alábbi e-mail címen: joo.d.christopher@gmail.com

Áldás, békesség!


Angol tábor video. Kattintásra indul a lejátszás.


Ifjúsági konfirmációs csoport indul 2021. szeptemberében
 
A Budapest-Budafoki Református Egyházközség szeretettel hívja és várja a már 12. életévét betöltött, vagy 7. évfolyamos osztályba lépett református diákok jelentkezését a szeptember második felében induló konfirmáció  előkészítő csoportba. Az induló csoport várhatóan 2023. tavaszán tesz majd konfirmációs fogadalmat, és léphet tovább gyülekezetünk élettel teli ifjúsági csoportjainak körébe. 
 
Jelentkezni a mellékletben letölthető űrlap kitöltésével lehet, amit küldjenek vissza gyülekezetünk címére: budapest-budafok@reformatus.hu
 
A jelentkezési lap személyesen is leadható az iskola intézményi-lelkészeinél, vagy a templomban, Szász Lajos lelkipásztornál.

Intézményünk 2020/21 évre választott igéje:

„Én vagyok a világ világossága: aki engem követ nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” /János  evangéliuma 8:12/


Kedves gimnazista diákok!

2021. május 13-tól kezdődően minden csütörtökre szervezünk egy lelki alkalmat „Lelki műhely” néven a gimnáziumi könyvtárban 15:30-tól.

 


Teremtés ünnepe fotópályázat 2020 Rózsakertiskola

https://youtu.be/ADlVIbgrVeU

 

Demjénes istentiszteleti szolgálat Érdligeten
2019. 11. 17-én, vasárnap, az Érdligeti Református Egyházközség 10 órai istentiszteletén szolgált gimnáziumunk 10. osztálya Szabó Katalin osztályfőnök és Kúti László gimnáziumi igazgató-helyettes kíséretével. A szolgálat célja az volt, hogy tanulóinkban erősítsük a református egyház gyülekezeteihez való kötődést, és a diákok közösségi szolgálatuk által tevékenyen részt tudjanak venni egy istentiszteleten; valamint hogy látogatásunkkal ráirányítsuk a figyelmet gimnáziumunk következő tanévben induló osztályaira, és jelezzük, hogy a hivatalos jelentkezési formákon keresztül szeretettel várjuk a Budafok vonzáskörzetében élő református családok gyermekeit.
Dr. Literáty Zoltán nagytiszteletű lelkipásztor úr szeretettel fogadta az osztályt, majd az istentisztelet keretében a diákok versek, dalok és egy kis iskola-ismertető előadásával szolgáltak. Kúti László igazgató-helyettes úr pedig rövid köszöntőben mutatta be gimnáziumunk oktatási és nevelési törekvéseit. Az istentisztelet után kis szeretetvendégség várta tanulóinkat.
Köszönjük a szolgálat lehetőségét, a szeretetteli fogadást és a vendéglátást!