Hitélet

 
Intézményünk 2023/24 évre választott igéje:
„Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” (Jn 13:34)

 
Intézményünk 2022/23 évre választott igéje:
„Ímé, újat cselekszem: most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket.” /Ézsaiás 43:19/

 

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”

Kedves Szülők!

Szeretettel hívjuk Önöket az idei tanév első szülői imaközösségére!

A nyári szünet előtt egy kisebb szülői csapattal és Kovács-Hajdú Albert református lelkipásztor úrral azt találtuk ki, hogy az idei tanévtől havonta egyszer imaalkalmat szervezünk magunknak, szülőknek, hogy a Krisztus törvényét ezzel is betöltve közösen hordozzuk a gyermekneveléssel járó terheket és édesapákként, édesanyákként közbenjárunk értük a Mennyei Édesatya színe előtt. Ez egy jó lehetőség arra, hogy szülőként megismerjük egymást, megosszuk egymással a nehézségeket és az örömöket, illetve, hogy közösen is bekapcsolódjunk abba a mennyei szolgálatba, amit Jézus most is végez: esedezik értünk.

Az első alkalom az alábbiak szerint alakul:

Helyszín: Rákóczi imaház (1223 Bp., Rákóczi út 30.)
Idő: 18:00 – 19:00
Dátum: Október 13.

A korlátozott létszám miatt kérem, hogy egy válaszlevélben legkésőbb október 12-ig legyenek szívesek jelezni részvételi szándékukat!

Mindenkit szeretettel várunk!

Áldás, békesség!
Joó David Christopher

Gimnáziumi nyári tábor 2022


Intézményünk 2021/22 évre választott igéje:
„Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant.” /1Korinthus 9:25/

Kedves Szülők!

Sok szeretettel hívjuk Önöket az évzáró szülői imaközösségre, ahol közbenjárunk és közösen hálát adunk a gyermekeinkért.

Dátum: 2022.06.13
Helyszín: Rákóczi imaház (1223 Bp., Rákóczi út 30.)
Időpont: 18:00-19:00

Szervezési okok miatt kérem, hogy a részvételi szándékot legkésőbb június 12-ig legyenek szívesek jelezni az alábbi e-mail címen: joo.d.christopher@gmail.com

Áldás, békesség!


Angol tábor video. Kattintásra indul a lejátszás.


Ifjúsági konfirmációs csoport indul 2021. szeptemberében
 
A Budapest-Budafoki Református Egyházközség szeretettel hívja és várja a már 12. életévét betöltött, vagy 7. évfolyamos osztályba lépett református diákok jelentkezését a szeptember második felében induló konfirmáció  előkészítő csoportba. Az induló csoport várhatóan 2023. tavaszán tesz majd konfirmációs fogadalmat, és léphet tovább gyülekezetünk élettel teli ifjúsági csoportjainak körébe. 
 
Jelentkezni a mellékletben letölthető űrlap kitöltésével lehet, amit küldjenek vissza gyülekezetünk címére: budapest-budafok@reformatus.hu
 
A jelentkezési lap személyesen is leadható az iskola intézményi-lelkészeinél, vagy a templomban, Szász Lajos lelkipásztornál.

Intézményünk 2020/21 évre választott igéje:

„Én vagyok a világ világossága: aki engem követ nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” /János  evangéliuma 8:12/


Kedves gimnazista diákok!

2021. május 13-tól kezdődően minden csütörtökre szervezünk egy lelki alkalmat „Lelki műhely” néven a gimnáziumi könyvtárban 15:30-tól.

 


Teremtés ünnepe fotópályázat 2020 Rózsakertiskola

https://youtu.be/ADlVIbgrVeU

 

Demjénes istentiszteleti szolgálat Érdligeten
2019. 11. 17-én, vasárnap, az Érdligeti Református Egyházközség 10 órai istentiszteletén szolgált gimnáziumunk 10. osztálya Szabó Katalin osztályfőnök és Kúti László gimnáziumi igazgató-helyettes kíséretével. A szolgálat célja az volt, hogy tanulóinkban erősítsük a református egyház gyülekezeteihez való kötődést, és a diákok közösségi szolgálatuk által tevékenyen részt tudjanak venni egy istentiszteleten; valamint hogy látogatásunkkal ráirányítsuk a figyelmet gimnáziumunk következő tanévben induló osztályaira, és jelezzük, hogy a hivatalos jelentkezési formákon keresztül szeretettel várjuk a Budafok vonzáskörzetében élő református családok gyermekeit.
Dr. Literáty Zoltán nagytiszteletű lelkipásztor úr szeretettel fogadta az osztályt, majd az istentisztelet keretében a diákok versek, dalok és egy kis iskola-ismertető előadásával szolgáltak. Kúti László igazgató-helyettes úr pedig rövid köszöntőben mutatta be gimnáziumunk oktatási és nevelési törekvéseit. Az istentisztelet után kis szeretetvendégség várta tanulóinkat.
Köszönjük a szolgálat lehetőségét, a szeretetteli fogadást és a vendéglátást!