1. nap
Május 13-án kora reggel indult a 7. évfolyamos csoportunk két autóbusszal Erdélybe, ahol az első megállónk a gyönyörű Királyhágónál volt. Majd Bánffyhunyad, ahol a Református templomot tekintettük meg. Jakab Mihály Gyula parókus lelkipásztor fogadott minket, rövid áhítatot és templom ismertetőt tartott nekünk, csodálatos volt. Utunkat folytatva Kalotaszeg másik látványossága felé a közeli Körösfőnél álltunk meg, ahol már messziről is látható a domb tetejére épült négy fiatornyos református templom. Károly Károly parókus lelkipásztor tartott csoportunknak egy templomi ismertetőt, fantasztikus volt. Következő állomásunk az első napi szállásunk Szék volt, ahol nagy szeretettel, vacsorával fogadták csoportunkat, majd a faluban több helyen szállásoltak el bennünket.

<<További képek iskolánk facebook oldalán megtekinthető.>>

2. nap
Május 14-én a csoda szép széki szállásunkról Marosvásárhelyre folytattuk barangolásunkat. Csoportunk kettévált, a Teleki Téka és a Kultúrpalota felé vette az irányt, majd rövid ebéd után, városi sétával egybekötve helyszíneket cseréltünk. Fantasztikus történeteket hallottunk idegenvezetőinktől, melyeket nem olvashattunk előtte az útikönyvekben sem. Lenyűgözött mindenkit a Kultúrpalota magyar mondákat ábrázoló ólomüvegablakai, a tükörterem, a földszinti nagyterem előtti aula és a zenekari próba. A Teleki Téka csodálatos gyűjteménye, a könyvtár legrégebbi kézirata a Koncz-kódex, mely a 14. században pergamenlapokra másolt latin nyelvű biblia, a kézzel színezett atlaszok. Városi sétánkat a marosvásárhelyi Vártemplomnál fejeztük be, ahol megcsodáltuk a templomot kívülről és a körülötte fekvő parkban sétáltunk. Utunk szállásbázisunkhoz a Pásztortűz Gyermektáborba vezetett tovább Nyárádszentlászlóra, ahol Ilyés Emese szállásadónk várt már minket nagy szeretettel és egy nagyon finom vacsorával. Fantasztikus környezetben, csodálatos faházakban voltunk elszállásolva.

<<További képek iskolánk facebook oldalán megtekinthető.>>

3. nap
Erdélyi kirándulásunk harmadik napján ismét korán keltünk, hosszú nap várt ránk. Bőséges reggeli után buszra pattanva Parajd felé vettük utunkat. A sóbánya 120 méter mélyen várt minket, ahova buszokkal jutottunk le. A gyermekek nagyon élvezték, jöttek-mentek, hintáztak, léghokiztak, a sóbánya kalandparkjában falat másztak. A sóbányából visszatérve a felszínre, Szejkefürdőre indultunk tovább Orbán Balázs, Székelyföld leírójának síremlékéhez. Az emlékhelyhez csodaszép székelykapuk sora vezetett. Ezeken áthaladva meghallgattuk egy helyi idegenvezető ismertetőjét és elhelyeztük koszorúinkat. Ezt követően egy könnyed program következett: A Mini Transylvania Parkban megcsodáltuk Erdély nevezetességeit mini kiadásban és körbe kisvonatoztuk a parkot. Korond felé haladva megálltunk Farkaslakán és itt is elhelyeztük koszorúinkat. Korondra érve egy családi fazekasműhelyben tettünk látogatást. Ilyés Vészti Mihály és kedves felesége vezetett be minket a fazekas mesterség rejtelmeibe, vásárlással egybekötve. Korondi csodákkal megpakolva tértünk vissza szállásunkra és egy szuper közösségi programmal zártuk napunkat.

<<További képek iskolánk facebook oldalán megtekinthető.>>